EL BLOG DE DEIXALLES

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “DE MEL I SUCRE”

2

Amb motiu de la celebració dels nostres 30 anys de vida, hem presentat el llibre “De mel i sucre” en el espai de cultura Can Alcover.

Aquest llibre de relats, que reculli un anecdotari de les activitats i curiositats de Deixalles narrades pels treballadors i treballadores de l’entitat, ha estat elaborat, editat i imprès a la pròpia Fundació Deixalles.                                    

Xesca Martí, directora general de la Fundació, ha exercit de mestra de cerimònies donant la paraula a les persones participants.

El president de Deixalles, José Falcó, ha fet la presentació del projecte del llibre, que ha estat recolzat per la Fundació Guillem Cifre de Colonya. Alguns dels autors i autores dels relats del llibre, treballadors/es de l’entitat, han donat lectura a les seves històries divertides, emocionants, surrealistes… que han viscut en Deixalles. L’acte ha acabat amb una tertúlia en la qual han participat persones assistents, moltes de les quals tenen la seva història que contar sobre la Fundació Deixalles.

Persones treballadores, usuàries, voluntàries… de la Fundació Deixalles han realitzat tot el procés de producció del llibre “De mel i sucre”: recopilació d’informació, escriptura narrativa, edició, impressió i enquadernació.

La principal repercussió de l’activitat sobre les persones directament beneficiàries és la participació activa en la història viva de la Fundació Deixalles amb una eina d’integració social que enforteixi la gestió d’equips i la identitat corporativa.

Per a la comunitat balear, l’edició i impressió d’un llibre sobre la història anecdotària de la Fundació Deixalles té el benefici d’apropar-li la història viva del seu treball social i l’esdevenir d’una fundació dedicada a la inserció sociolaboral de persones amb dificultats.

de-mel-i-sucre

LA TOSTADORA

Os cuento una anécdota ocurrida en el Taller de Electro. Entrego un tostador de pan a un usuario para que lo revise. De pronto, me llama reclamando mi atención. Dirijo la mirada hacia él y me quedo paralizado al contemplar cómo el buen hombre ha puesto el tostador debajo del grifo con la intención de llenarlo, diciéndome, al mismo tiempo, que el aparato está roto porque pierde el agua. Menos mal que no se le ocurrió enchufarlo, pues las consecuencias hubieran podido ser más peligrosas.

Joan Mas. Taller d’Electro, Deixalles Inca