EL BLOG DE DEIXALLES

APRENDRE A DIVERTIR-SE RECICLANT

deixalles eivissa

Esther de Miguel. Periódico de Ibiza y Formentera

El bulevard Abel Matutes es va convertir ahir en una mini escola de conscienciació sobre reciclatge i sostenibilitat. A la carpa de la Fundació Deixalles s’ensenyava als nens com fer roba nova a partir de peces velles o trencades al seu taller de costumització. «D’aquesta manera se’ls vol sensibilitzar per evitar que el residu tèxtil no acabi a les escombraries», va explicar la seva coordinadora Flor dell’Agnolo. Mentre tant, el lloc de la Creu Roja els mostrava els diferents contenidors de la recollida selectiva. El premi per als que superaven la prova era una flor plantada en una guardiola reciclada. Un passos més enllà, podien intercanviar jocs i llibres amb altres nens. Aquells amb vocació d’escultors també explotaven la seva vena artística creant figures a partir de paper reciclat, després d’observar tot el procés de la seva elaboració. O bé podien aprendre a muntar imants de nevera a base de xapes i pintures al tremp d’colores.Pero el moment de màxima expectació va arribar de la mà del Guerrer de la Neteja, un superheroi enviat per la companyia de neteja Herbusa per explicar als nens que tenen esforçar-se a estalviar aigua, energia i recursos naturals per salvar el planeta.

Càritas també va col·laborar en l’esdeveniment amb el seu lloc de roba de segona mà. En la seva carpa es podien adquirir peces de vestir, teles de costura, tapets de ganxet i també pendents elaborats per persones sense sostre que participen en el seu taller de reinserció social.

La jornada organitzada pel Consell d’Eivissa era la culminació d’una sèrie de inicitiavas dutes a terme en el marc de la Setmana Europea de la prevenció de Residus. En el que portem d’any les xifres a Eivissa són esperançadores, ja que s’ha incrementat un 15% la recollida selectiva i un 43% la de residus respecte al mateix període de l’any passat, segons han explicat.

 

Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *