EL BLOG DE DEIXALLES

I FORUM D’OCUPACIÓ CONNECTA A PALMA

ForumEmpreses (75)

FUNDACIÓ DEIXALLES,  A TRAVÉS DEL SEU PROGRAMA D’ORIENTACIÓ LABORAL OKUPA’T, REALITZA EL SEU PRIMER FÒRUM D’OCUPACIÓ – CONNECTA –

L’Acte ha tingut lloc divendres 24 de abril des de les  9.00h al Centre Cultural Flassaders de Palma i ha reunit a persones demandants d’ocupació, usuaris del  programa d’Orientació Laboral de Fundació Deixalles, i a empreses Col·laboradores.

La Fundació Deixalles, és una entitat sense ànim de lucre d’àmbit Balear amb més de 25 anys d’experiència, i amb l’objectiu bàsic de fomentar la integració de persones amb dificultats per accedir al mon laboral, a través de la recollida, tractament i recuperació de residus i amb els programes d’Orientació i Intermediació  Laboral.

El Programa d’Orientació Laboral -Okupa´t – de la Fundació Deixalles (cofinançat por el SOIB i el Fons Social Europeu) atén a més de 250 persones al llarg de l’any. El seu objectiu és assessorar, informar, formar i acompanyar a les persones que estan en recerca d’ocupació amb el fi de millorar les seves habilitats en la recerca de feina, i tenir així més oportunitats per al seu accés. Aquesta tasca es desenvolupa  a través  tutories individuals i accions grupals per part de personal d’orientació laboral. Gràcies a la col·laboració de diferents ajuntaments amb la cessió d’espais, la Fundació Deixalles  pot prestar l’atenció als usuaris del programa Okupa’t a diferents punts de l’illa.

El programa d’Orientació Laboral, conta amb un Departament d’Intermediació Laboral, des de el qual s’estableix contacte amb les empreses locals i altres d’àmbit balear i estatal que operen en processos de selecció a Mallorca, amb aquestes  es signen acords per a l’obtenció d’ofertes de feina, realització de pràctiques professionals i diferents accions destinades a procurar l’ocupació laboral com el Fòrum d’ocupació desenvolupat avui.

L’intenció d’aquest  Fòrum d’ocupació és atracar oportunitats laborals a persones  usuàries del programa Okupa’t i intentar  satisfer les necessitats de personal de les empreses col·laboradores.

El Fòrum d’ocupació Connecta s’ha desenvolupat a les instal·lacions del Centre Flassaders i després d’una presentació de l’acte, s’han posat en marxa les rondes d’entrevistes personals entre les diferents empreses i els participants al llarg de tot el matí.

Més de setanta persones s’han pogut entrevistar amb empreses tan importants como Leroy Merlin, Starwood, Hotel Valldemossa, Kiabi, Lireba, Eulen, Hi Hotels, Hottelia, Novaedat, Ilunion.

L’equip d’Orientació Laboral de la Fundació Deixalles està molt satisfet amb el desenvolupament de l’acte, “els usuaris valoren molt tenir una oportunitat de ser entrevistats”- comenta Llúcia Forteza, Coordinadora del Gabinet d’Orientació Laboral de la Fundació Deixalles.

Per altre costat, Natalia Prous, intermediadora laboral en el programa Okupa’t, va voler manifestar que “agraïm l’esforç i la col·laboració de les empreses participants, sabem que és una època de molta feina i encara i així estan aquí”.

La coordinadora del programa d’Orientación laboral, Llúcia Forteza afirma que “les persones que estan en nostre programa tenen més dificultats per accedir a un lloc de feina i tenim que fomentar les seves possibilitats d’inserció, per aquest motiu portem endavant aquest tipus d’iniciatives.”

La Fundació Deixalles agraeix a l’Ajuntament de Palma la cessió de l’espai al Centre Flassaders i a  ACOREBA (Associació de Cuiners i rebosteria de Balears) el deliciós Catering ofert  a totes les persones participants de l’event.

Amb aquesta trobada entre empreses i persones demandants d’ocupació el Servei d’Orientació Laboral intenta connectar persones amb perfils adequats, però que no han tingut una oportunitat laboral fins ara,  als llocs vacants de les empreses participants, facilitant aquesta connexió i donant l’oportunitat  de  realitzar  entrevistes personals.

 

 

 

 

Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *