EL BLOG DE DEIXALLES

UNA EINA WEB PER AL FOMENT DE LA REUTILITZACIÓ I LA SEGONA MÀ A EIVISSA

pantalla blog 2

La Fundació Deixalles es caracteritza per l’ús de la reutilització de residus com a ferramenta per al desenvolupament de les nostres tasques d’integració social. Gràcies a la recuperació i posada en valor de milers de tones de residus domiciliaris, bàsicament voluminosos (mobles i electrodomèstics) i tèxtil, podem a través dels nostres tallers incidir en les persones per tal d’aconseguir millorar les seves perspectives d’integració sociolaboral. Però en som conscients de que alhora, gràcies a gestió i preparació per a la reutilització estem col·laborant amb la millora ambiental de les nostres illes, reduint la nostra petjada ecològica.

Des del seu orígens Deixalles es conscient d’aquesta dualitat de sostenibilitat ambiental i social. Per aquest motiu estem compromesos amb el recolzament d’altres iniciatives i realitats que van en aquesta mateixa línia. Un bon exemple és l’espai web de difusió de les iniciatives de reutilització i segona mà que hem estat desenvolupant darrerament i que ja està disponible a la xarxa. Es tracta d’una eina de foment de la segona mà i difusió dels seus avantatges a l’illa d’Eivissa i que ha estat possible gràcies a la línia de subvencions per a projectes de prevenció de residus i reciclatge del Consell d’Eivissa 2015.

Aquesta eina consisteix en un blog que recull totes les iniciatives conegudes relacionades amb la reutilització i la segona mà. En realitat son dos blogs clònics, en castellà i català, enllaçats gracies a una pestanya a la part superior. La informació més rellevant està organitzada en pestanyes des d’on es pot trobar les possibilitats per a la compra/venda a través d’internet (webs, grups de facebook), aplicacions mòbils, horaris i informació dels mercats de segona mà existents, així com punts de venta específics (botigues de compra/venda, botigues de vinils, botigues de roba de segona mà,…). Evidentment també es pot trobar informació en relació als avantatges de la reutilització i altres qüestions relacionades amb la gestió responsable dels residus.

Esperem que aquesta eina faciliti el contacte amb la segona mà de la població, facilitant que poc a poc l’aposta per la reutilització sigui adoptada per més i més persones. En sortirem tot beneficiats.

http://reutilitzacioisegonamaeivissa.blogspot.com.es/

Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *