Quines conclusions ens portem de les intenses jornades al Congrés d’Economia Social i Solidària?
Les entitats de REAS de tot Espanya ens vam reunir amb Carmen Cobos, la gerent de CEPES, per conèixer més l’estructura financera de la Comunitat Europea i els seus Programes Operatius per al període 2015-2020.
Ens il·lusiona que 3 dels eixos prioritaris de la UE estan relacionats amb l’economia solidària i la inclusió social.
Ens indigna que les propostes de les Balears han estat retornades per no complir els requisits. Encara estem a temps d’incloure propostes creatives i necessaris per a la inclusió social dels més desfavorits de les illes.
Hem compartit experiències d’altres maneres de fer fiances i finançar projectes; ens hem adonat de la importància de compartir el coneixement i recuperar coneixements i sabers ancestrals; hem treballat en com incidir en les polítiques de les administracions públiques; i hem conegut experiències de consum col·laboratiu.
Ens hem adonat de la importància de tenir cura de les persones amb les que treballem i de cuidar-nos a nosaltres mateixos, només així aconseguirem un veritable canvi.
Hem sentit la necessitat de deconstruir certs conceptes. Ens portem el repte de “transformar la solidaritat en un mètode de treball i intercooperació”. No hem d’inventar res, només cal apropiar altra vegada dels nostres espais de ciutadania i de poble.
Raquel Ramirez de la Rioja va citar a Machado: “Caminante no hi ha camí, es fa camí al caminar”. I caminarem juntes i junts.
Deixa un comentari