EL BLOG DE DEIXALLES

RENOVAM ACORD DE COL·LABORACIÓ AMB EL PROGRAMA INCORPORA

20180125_110142

L’Obra Social “la Caixa” col·labora amb 14 entitats que ajuden a contractar persones en risc d’exclusió
mallorcadiario.com. Dijous 25 de gener de 2018, 17:48h
El programa d’integració laboral de l’Obra Social “la Caixa”, Incorpora, es dirigeix a col·lectius en situació de vulnerabilitat, com a persones amb discapacitat, joves en risc d’exclusió, víctimes de violència de gènere, parats de llarga durada i exreclusos, entre uns altres. Les entitats que conformen el Grup Incorpora Balears són: EAPN; Fundació Projecte Home; Fundació Deixalles Mallorca; Fundació Deixalles Eivissa; Càritas Mallorca; Càritas Menorca; Cooperativa Jovent; Federació de Discapacitats Físics Illes Balears; Amadip Esment Fundació; Fundació Personis amb Discapacitat Illa de Menorca; GREC; Associació 3 Salut Mental, Coordinadora Balear de Personis amb Discapacitat i Creu Vermella. Durant l’any 2017, el programa va facilitar 607 llocs de treball en Balears gràcies a la col·laboració de 258 empreses locals.
L’Obra Social “la Caixa” ha renovat l’acord de col·laboració per desenvolupar el programa Incorpora amb 14 entitats socials de Balears dedicades a la integració laboral de persones amb especials dificultats per trobar treball.

20180125_112457

Incorpora Balears està format per: EAPN; Fundació Projecte Home; Fundació Deixalles Mallorca; Fundació Deixalles Eivissa; Càritas Mallorca; Càritas Menorca; Cooperativa Jovent; Federació de Discapacitats Físics Illes Balears; Amadip Esment Fundació; Fundació Personis amb Discapacitat Illa de Menorca; GREC; Associació 3 Salut Mental, Coordinadora Balear de Personis amb Discapacitat i Creu Vermella (aquesta última entitat signa el conveni a nivell estatal).
Incorpora ofereix a les empreses un servei gratuït d’assessorament i acompanyament en accions de responsabilitat social corporativa, en aquest cas centrades en la integració laboral de persones en situació de vulnerabilitat, com a persones amb discapacitat, joves en risc d’exclusió, víctimes de violència de gènere, parats de llarga durada i exreclusos, entre uns altres.

Incorpora té com a principal objectiu tendir ponts entre les empreses i les entitats socials que es dediquen a la integració laboral amb la finalitat de crear un clima d’enteniment i col·laboració entre ambdues que redundi en oportunitats per els qui més ho necessiten.

Durant l’any 2017, el Grup Incorpora Balears va facilitar un total de 607 llocs de treball a persones en risc o situació d’exclusió gràcies a la col·laboració de 258 empreses balears.

A més, Incorpora disposa des de l’any 2016 d’una línia d’autoocupació, coordinada en Balears per GREC. Gràcies a aquesta iniciativa, persones en risc d’exclusió social amb actitud i capacitat emprenedora que tenen idees de negoci participen en una nova forma d’integrar-se al mercat laboral, amb la qual poden augmentar les seves possibilitats de superar la seva situació de vulnerabilitat. Incorpora ha dissenyat per a ells itineraris personalitzats i els ha facilitat formació i acompanyament perquè puguin desenvolupar el seu pla d’empresa.

20180125_110937

Els tècnics d’inserció laboral, figures clau

Els tècnics d’inserció laboral és una figura essencial al programa Incorpora. D’ell depèn l’èxit tant de la persona contractada com de l’empresa contractant. En el cas de Balears, s’ha creat una xarxa amb 28 d’aquests professionals.

La inserció de cada persona al mercat laboral constitueix un procés personalitzat que inclou actuacions simultànies i posteriors a la contractació. Entre les tasques que realitzen els tècnics d’inserció laboral s’inclouen la prospecció d’empreses, el seguiment del procés de formació del beneficiari, l’acompanyament laboral de les persones inserides, la solució dels possibles conflictes que puguin sorgir en el marc de la relació laboral i el foment de la col·laboració de noves empreses amb el programa.

Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *