EL BLOG DE DEIXALLES

RECICLADORS I RECICLADORES CREATIVES

IMG_6594

Font: Departament Medi Ambient, Consell de Mallorca
15 persones participaran d’aquesta iniciativa que es duu a terme en l’àmbit del projecte europeu Co-Creative Youth, i en la que hi dóna suport i duu a terme la formació la Fundació Deixalles

IMG_6619

El Departament de Medi Ambient del Consell, amb el suport i formació de la Fundació Deixalles, ha posat en marxa un curs per formar a recicladors i recicladores creatives. Aquesta iniciativa forma part del curs pilot que s’ha elaborat per a tots els socis del projecte europeu Co-Creative Youth.

La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, ha estat l’encarregada aquest matí d’inaugurar aquest curs al qual hi participaran 15 persones d’inserció laboral o en situació d’atur. En total s’impartiran 54 hores de teoria i es faran dues visites pràctiques a deixalleries i a les instal·lacions del Consell de Mallorca a Tirme.

IMG_6582

L’objectiu és que els i les alumnes adquireixin una formació i capacitació que els permetrà una transició d’èxit al mercat laboral.

El projecte co-creative, emmarcat dins el programa europeu Erasmus+, té una durada de tres anys i hi participen institucions de cinc països. Els objectius són establir relacions entre els serveis de gestió de residus i entitats locals, organismes de formació, empreses i actors de l’economia social i solidària per millorar el potencial del sector del reciclatge, al mateix temps que afavoreix la inserció social i professional de joves en dificultats a través de l’eco-disseny.

IMG_6618

El projecte, que té un pressupost de 31.000 euros totalment finançats per la Comissió Europea, té com a finalitat la creació, d’un currículum formatiu d’ecodiseny amb materials reciclats, dirigit a joves, que després es pugui impartir a escoles de disseny, de formació professional i ensenyances no formals.

Des del Departament de Medi Ambient sempre s’ha apostat per respectar la jerarquia de residus que marca la Unió Europea. Per això, es vol donar cabuda a projectes com el Co-creative Youth que permeten reutilitzar, reciclar, i sobretot fomentar la reparació per intentar lluitar contra l’obsolescència programada de molts d’objectes.

 

Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *