EL BLOG DE DEIXALLES

LA OBRA SOCIAL “LA CAIXA” DÓNA SUPORT AMB 9000€ AL MENJADOR SOCIAL DEL PROJECTE DE SALUT MENTAL DE LA FUNDACIÓ DEIXALLES

Deixalles - LaCaixa

L’Obra Social “la Caixa” ha resolt col·laborar amb el Menjador Social del projecte de Salut Mental de la Fundació Deixalles. La dotació econòmica serà de 9000 euros que es destinaran a la realització de projectes que promoguin la inclusió sociolaboral per a persones amb discapacitat o en situació de vulnerabilitat social, amb l’objectiu de reforçar les capacitats i de facilitar l’adequació a les necessitats del teixit empresarial del territori.  

Palma, 7 de setembre de 2018

María Cruz Rivera, directora territorial de CaixaBank a Balears i Francesca Martí, directora de la Fundació Deixalles, han signat un acord de col·laboració per a poder donar continuitat al Menjador Social.

Deixalles - LaCaixa firma convenio

Tots els dies de 13.15 a 14.15 hores s’ofereix un servei de menjador, amb el qual es garanteix la realització d’un menjar complet i adequat diàri. Està destinat a les 17 persones que acudeixen al servei ocupacional, que tenen dificultats econòmiques i socials, sense suport o amb un mínim suport familiar i social, i amb serioses dificultats per poder satisfer en grau adequat les seves necessitats bàsiques. L’activitat es realitza en un restaurant proper a la seu de la Fundació Deixalles a Calvià, fomentant d’aquesta forma, la integració social i la convivència entre les persones usuàries que utilitzen el servei i la població que acudeix al restaurant on s’executa el projecte de menjador.

Deixalles-LaCaixa comedor

La malaltia mental greu requereix d’un tractament i d’una intervenció que respon a l’àmbit sanitari, però les discapacitats que produeix necessiten d’una atenció purament social que permet evitar la deterioració i compensar les discapacitats, de manera que s’asseguri per a aquestes persones la millor qualitat de vida possible i la major adaptació al seu entorn. És a dir, a més del tractament mèdic, és necessari dur a terme una tasca d’integració en l’entorn i de recuperació de les capacitats perdudes. Aquesta col·laboració s’emmarca en les actuacions d’Obra Social que impulsa directament la xarxa financera de CaixaBank a Mallorca per donar resposta les necessitats del seu entorn més immediat.

Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *