Avui dilluns 15 de gener, al Centre d’Informació i Educació Ambiental (CIEA) del Parc de Tecnologies Ambientals de Tirme, ha tingut lloc una trobada de les persones que realitzen el Curs d’Operari/a de Gestió de Residus, procedents de col·lectius vulnerables, amb representants de les entitats que col·laboren en la formació. Curs organitzat per la Fundació Deixalles, dins del programa Incorpora de La Caixa, amb el material didàctic de Ecoembes i el seu projecte “Reciclar per canviar vides”, i amb la col·laboració de Tirme, empresa que gestiona la Planta de Selecció d’Envasos Lleugers, en virtut d’una concessió administrativa del Consell de Mallorca, en el marc de les polítiques de foment d’ocupació de persones en risc d’exclusió.
Palma, 15 de enero de 2018
En la trobada han participat la Consellera Insular de Medi Ambient, Sandra Espeja; el director general de Tirme, Rafael Guinea; el representant del projecte Incorpora de La Caixa a Balears, Juan Pablo Rosano; Beatriz Aylagas i Jordi Pietx, representants de Ecoembes; i la directora general de la Fundació Deixalles, Francesca Martí, que han dirigit unes paraules a les 20 persones participants en el Curs d’Operari/a de Gestió de Residus, procedents de col·lectius vulnerables o en risc d’exclusió social, i han compartit un cafè de comerç just amb degustació de productes locals i de consum responsable.
Aquest curs s’emmarca dins del Projecte Incorpora, de la Fundació La Caixa, que persegueix l’objectiu d’inserir persones de col·lectius vulnerables o en risc d’exclusió social, amb la col·laboració d’entitats socials com Fundació Deixalles i amb el teixit empresarial de les Illes, del que Tirme és una peça fonamental. En els últims anys, el projecte Incorpora aposta per un model de formació innovador a mesura de les necessitats de les empreses, perquè puguin cobrir les seves expectatives a través de la inserció de persones en situació de vulnerabilitat. La Fundació Deixalles, responsable de l’organització i realització del curs, ha aconseguit que treballin en xarxa el màxim d’agents implicats en la gestió de residus. Tirme ha facilitat la realització de les pràctiques no laborables en les instal·lacions de la planta de selecció d’envasos lleugers del Area de Ca Canut, que gestiona en virtut d’una concessió administrativa del Consell de Mallorca. I Ecoembes ha ofert el material didàctic per a la formació de residus, col·laboració emmarcada dins del seu projecte “Reciclar per canviar vides”.
El grup que realitza el curs està format per 20 persones, participants del programa Incorpora de La Caixa – 6 del GREC, 3 de Càritas, 1 de Coordinadora balear de persones amb discapacitat, 1 de Creu Roja, 9 de Fundació Deixalles- i ateses per Serveis Socials, de les quals 19 són homes i 1 dona, amb edats compreses entre 20 i 63 anys. El curs es realitza entre l’11 de desembre de 2017 i el 6 de febrer de 2018, amb una durada de 224 hores: 102 hores de competències bàsiques / transversals + coaching personal; 72 hores de competències tècniques (relacionades amb el lloc de treball); 50 hores pràctiques no laborables. En el curs es combina la formació teòrica i pràctica perquè els participants puguin millorar el seu empleabilidad. La formació teòrica consisteix en formació de competències transversals i coaching personal que ha desenvolupat la mateixa Fundació Deixalles; i formació en competències tècniques, desenvolupada pel departament de Projectes Productius de Deixalles amb el suport de Ecoembes. La formació pràctica es realitza en la Planta de Selecció d’Envasos Lleugers de Ca Canut, que gestiona l’empresa Tirme, en virtut d’una concessió administrativa del Consell de Mallorca.
La realització d’aquest curs permet fer una formació adequada i adaptada a la Planta de Selecció d’Envasos Lleugers de Ca Canut, alhora que permet, a les persones amb grans dificultats d’inserció laboral, la possibilitat de millorar la seva empleabilidad i afrontar amb garanties les oportunitats laborals que sorgeixen en l’època de l’any en què es produeixen més residus.
Deixa un comentari