EL BLOG DE DEIXALLES

HEM DECIDIT ELIMINAR L’ÚS DE LES BOSSES DE PLÀSTIC A LES NAUS DE VENDA I BOTIGUES

Cartell bossa

Fundació Deixalles ha decidit eliminar l’ús de les bosses de plàstic (fins i tot les reutilitzades) a les seves naus de venda i botigues, animant a clients i clientes a que duguin la seva pròpia bossa/senalla/carretó… o oferint alternatives per a que en puguin comprar a les seves instal·lacions: bosses de paper de diferents mides i bosses de tela fetes amb camisetes al Taller de Costura

Palma, 17 d’agost de 2018

Aquestes bosses estaran a disposició de clients i clientes, i amb un cartell informatiu de preus per a que tota la clientela estigui informada.

Les bosses tenen un preu per a que el públic sigui conscient del valor que tenen, no fer un malbaratament dels recursos i que, per tant, en faci un ús responsable.

Igualment es col·locarà un cartell informatiu explicant que Deixalles no fa servir bosses de plàstic i animant a la gent a que dugui la seva pròpia bossa.

Cada any, fins a 12 milions de tones de plàstic arriben als nostres mars i oceans, afectant a més de 500 espècies d’animals marins que els ingereixen i/o s’enreden amb els, obstaculitzant el seu desenvolupament vital i, en molts casos, provocant la seva mort. De fet, ja s’han trobat microplàstics al peix i marisc que consumim, i les darreres investigacions mostren que es poden trobar microplàstics fins i tot a la sal de cuina que utilitzam a diari.

El passat 1 de juliol va entrar en vigor el Real Decreto 293/2018 per a la reducció de bosses de plàstic. Aquest RD afecta a totes les bosses de plàstic posades al mercat al territori de l’estat i els residus generats per aquestes.

180816.#Joutilitzolamevabossa

“Les mesures que s’adopten per reduir el consum de bosses de plàstic, en funció de la seva data d’entrada en vigor, són les següents:

  1. A partir de l’1 de juliol de 2018:
  1. a) Es prohibeix el lliurament gratuït als consumidors de bosses de plàstic en els punts

de venda de béns o productes, a excepció de les bosses de plàstic molt lleugeres i de les bosses de plàstic amb un gruix igual o superior a 50 micres amb un percentatge igual o superior al 70% de plàstic reciclat

  1. b) En el cas de l’excepció per a les bosses de plàstic amb un gruix igual o superior a 50 micres que preveu l’apartat anterior, els comerciants han de disposar de documentació proporcionada pel fabricant que acrediti aquest percentatge
  2. c) Els comerciants han de cobrar una quantitat per cada bossa de plàstic que proporcionin al consumidor. Per determinar el preu de les bosses de plàstic, els comerciants poden prendre com a referència els preus orientatius que estableix l’annex I
  3. d) Així mateix, els comerciants han d’informar els consumidors dels preus establerts, els han d’exposar al públic en un lloc visible i han d’incloure una referència al compliment de les obligacions que contenen els apartats anteriors”

 

Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *