EL BLOG DE DEIXALLES

DEIXALLES PREMI SOLIDARIS ILLES BALEARS 2015

Deixalles-presentació-e1398682236772

L’ONCE va anunciar aquest dijous els guanyadors dels Premis Solidaris ONCE Illes Balears 2015, que van recaure en l’Associació de Persones amb Necessitat Especials d’Eivissa i Formentera (Apneef), el Grup Serra, Montserrat Fuster, Fundació Deixalles i la Conselleria de Famílies i Serveis Socials.

Aquests guardons, que sumen ja la seva quarta edició, tenen l’objectiu de conscienciar la societat i fomentar els valors de la normalització, la solidaritat, i la integració donant exemple de les bones pràctiques realitzades, bé sigui per empreses, institucions, administracions, mitjans de comunicació o persones, per tal que el seu exemple pugui estendre a tota mena d’organismes públics o privats i individus.
L’ONCE va voler posar l’accent, al costat del concepte de solidaritat unit estretament a aquests premis, en la integració laboral, particularment a través de l’economia social, com a facilitadora d’aquesta integració per a les persones amb discapacitat.

En la categoria d’Institució, Organització, Entitat, ONG, va ser premiada la Apneef pel seu treball i voluntat d’establir un procés de millora contínua per als nens i nenes amb discapacitat d’Eivissa i Formentera.

Mentre que en la categoria de Mitjans de Comunicació, el guardó el va obtenir el Grup Serra per col·laborar amb el món social, tant en el sector de la discapacitat amb al del Tercer Sector Social.

En la categoria a la persona física, el jurat va decidir premiar Montserrat Fuster pel seu “caràcter lluitador i la seva vocació solidària”.

La Fundació Deixalles va ser guardonada en la categoria d’Empresa per assumir els principis de l’Economia Solidària i tenir com a objectiu contribuir a la construcció d’una societat més justa i més sostenible, afavorint la inserció sociolaboral de persones en situació o en risc d’exclusió de les Illes Balears.

Finalment en la categoria que premia els estaments de l’Administració Pública, es va decidir guardonar a la Conselleria de Família i Serveis Socials pel seu treball proper i coordinat amb el sector de la discapacitat i les entitats del Tercer Sector Social.

“Aquest treball ha portat a canvis normatius fonamentals per a l’estabilitat dels serveis gestionats per entitats sense ànim de lucre, i que al seu torn garanteixen l’estabilitat dels serveis socials tant als usuaris com a les seves famílies. El desenvolupament del ‘decret de concerts socials’, és pioner a Espanya “, va destacar l’ONCE.

El jurat d’aquesta tercera edició va estar compost per representants de l’ONCE, de la Plataforma del Tercer Sector Social, del Cermi a les Illes Balears, de l’Administració Pública, a nivell autonòmic i insular i representants dels mitjans de comunicació. El lliurament dels premis Solidaris ONCE Illes Balears es realitzarà el dia 7 de juliol, a les 20 hores, al Teatre Principal de Palma, acte en el qual col·labora l’Obra Social ‘la Caixa’.

(PRESS)

Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *