EL BLOG DE DEIXALLES

DIA MUNDIAL DE LA SALUT MENTAL A LA FUNDACIÓ DEIXALLES

Deixalles SaludMental 1

Avui dimarts 10 d’octubre, a la seu del Servei Ocupacional Deixalles Ponent, s’ha commemorat el Dia Mundial de la Salut Mental amb una mostra d’articles realitzats en el Centre, un taller participatiu de radi i un menjar d’arròs brut cuinada pel personal social del servei amb productes recol·lectats del seu propi hort.

DSCF0030

El 10 d’octubre es commemora a nivell internacional el Dia Mundial de la Salut Mental.
Aquest any el lema és “Treballar sense màscares. Emprar sense barreres”: que l’empresa trenqui les barreres de la empleabilidad i que la persona amb un problema de salut mental pugui accedir al món laboral, rescabalant-se del llast de la màscara després de la qual oculta el seu veritable ésser.

El personal de la Fundació Deixalles vinculat al Servei Ocupacional Deixalles Ponent, concertat amb la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació amb cofinançament del 50% a càrrec del Fons Social Europeu (Programa Operatiu 2014-2020), ha realitzat una sèrie d’activitats amb les quals mostrar “la necessitat de facilitar i fer possible que els llocs de treball es puguin adaptar a les persones amb trastorn mental a través de sistemes de suports i adaptacions a la seva situació personal, (formació per a l’ocupació, centres especials d’ocupació, ocupació amb suports…”, deia la responsable del Centre, Mari Carmen Medina.

“I gens millor per visibilizar i difondre el treball que fem, que mostrar el resultat del nostre dia a dia, la imatge quotidiana de la malaltia mental en la seva part positiva”, comentava Mari Carmen Medina.

DSCF0053

Al llarg del matí s’ha pogut veure una mostra d’articles realitzats en els diferents tallers del Servei Ocupacional; un taller participatiu de manualitats titulat: “Aprofitant els recursos, m’il·lusiono, em relaxo, em comunico, aprenc…”; un taller de radi coordinat per Ràdio Tortuga de Mallorca; i un menjar de tancament de jornada, amb un arròs brut cuinat pel personal social del Servei Ocupacional, que ha utilitzat els productes recol·lectats de l’hort que conreen en el servei.

Deixalles SaludMental 2

OBJECTIUS ESPECÍFICS DE LA JORNADA
•Difusió de valors que afavoreixin la salut mental de les persones
•Sensibilitzar a la població en general entorn de les necessitats de les persones amb malaltia mental
•Difusió d’una imatge quotidiana de la malaltia mental en la seva part positiva
•Visibilizar i difondre el treball de les persones que participen en el Servei Ocupacional Deixalles Ponent
•Visibilizar i difondre el treball de les entitats que afavoreixen aquest tipus d’actuacions
•Afavorir a l’acostament de la societat a les entitats i a les persones amb problemes de salut mental i afavorir relacions basades en el respecte, naturalitat i convivència