EL BLOG DE DEIXALLES

COMERÇ JUST, UNA EINA A LES TEVES MANS PER REDUIR LES DESIGUALTATS

IMG_8060

Font: Fiare Banca Ética

El 12 de maig, dia Mundial del Comerç Just,  és una jornada que reivindica un altre tipus de relacions econòmiques, que aposta per unes relacions laborals justes, respectuoses amb el medi ambient i particularment sensible a les desigualtats, en afavorir unes relacions comercials igualitàries.

IMG_8080

Malgrat la disminució dels índexs de pobresa, 836 milions de persones no tenen cobertes les seves necessitats bàsiques de nutrició, habitatge, aigua, educació o sanitat, segons informes del PNUD. D’altra banda, la desigualtat és cada vegada major. Avui gairebé el 80% de la població solament posseeix el 6% de la riquesa mundial mentre que el 1% més ric posseeix la meitat de la riquesa. Superar aquestes realitats és possible si s’adopten les mesures necessàries.

IMG_8024

El Comerç Just es basa en criteris com unes condicions de treball dignes i segures, el pagament d’un salari adequat i d’un preu just per la producció, i a assegurar l’absència d’explotació laboral infantil. A més, les seves pràctiques comercials respecten a les organitzacions productores i no tracten de maximitzar els beneficis a la seva costa.

IMG_8034

La transparència en la gestió i la participació dels treballadors i treballadores en la presa de decisions són uns altres dels principis d’aquesta alternativa comercial. D’aquesta manera el Comerç Just contribueix activament a disminuir la pobresa, aconseguir la seguretat alimentària, promoure el treball decent, reduir la desigualtat en i entre els països i promoure societats justes, pacífiques i inclusives.

IMG_8089

Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *