EL BLOG DE DEIXALLES

CLOENDA CURS REBROTAR LA TRAPA

Rebrotar LaTrapa 260515

 

“Rebrotar la Trapa” ha estat un taller d’ocupació del SOIB i del Servicio Público de Empleo Estatal gestionat per la Fundació Deixalles. L’objecte dels programes de tallers d’ocupació és dur a terme projectes d’interès general i millorar l’empleabilitat de les persones desocupades que hi participen.

El taller d’ocupació “Rebrotar la Trapa” s’inicià l’u de desembre de 2014, amb una duració total de 960 hores. D’aquestes, el 30% han estat destinades a formació, centrada bàsicament en el certificat de professionalitat “Activitats auxiliars de conservació i millora de monts” i el 70% de les hores han consistit en treball efectiu a La Trapa, per desenvolupar les següents actuacions de regeneració ambiental de la finca, greument afectada per l’incendi de finals de juliol de 2013:

  • Millora de les comunitats vegetals afectades pel foc: podes de formació i maneig de la vegetació a zones reforestades, amb la reducció de peus de pi per aconseguir una densitat òptima.
  • Tasques de prevenció d’incendis: retirada i maneig de residus forestals i habilitació de zones de discontinuïtat amb eixermat de la vegetació ruderal.
  • Habilitació d’infraestructures: intervencions sobre marges i xarxa d’impulsió d’aigua i tasques de manteniment de la pista forestal.
  • Foment de la biodiversitat per a la millora de la regeneració natural: tancaments perimetrals.

Aquestes tasques de recuperació ambiental han tingut en compte les prioritats marcades pel GOB per a la recuperació de La Trapa basades en afavorir la seva regeneració natural i la prevenció de nous incendis, tenint en comte l’experiència adquirida després de l’incendi de 1994 i les tasques de recuperació dutes a terme amb anterioritat.

El taller d’ocupació s’ha desenvolupat amb la participació de 10 alumnes treballadors amb dificultats d’accés al món laboral, 9 d’ells del municipi d’Andratx i 1 de Calvià, els quals han vist millorada la seva empleabilitat gràcies a la formació i l’experiència adquirida en tasques forestals; i que una vegada finalitzat el taller iniciaran la recerca activa de feina amb el suport de l’equip d’orientació laboral de Deixalles Calvià.