EL BLOG DE DEIXALLES

El Burger King que més ven del món està a Mallorca

areas seleccion

El mercat laboral té aquestes coses: “Tenim una plantilla fantàstica. La veritat és que a algunes hores no cap més gent en l’establiment treballant. Funcionen com un rellotge”.
Entre aquestes persones hi ha usuàries del servei d’Orientació Laboral deFundació Deixalles en el marc del projecte Okupa’t, cofinançat per FSE i SOIB. Enhorabona.

En el temps en què llegeix aquest paràgraf, als empleats del Burger King ubicat just després dels filtres de seguretat de Son Sant Joan els ha donat temps a cuinar una hamburguesa. Triguen un minut i 50 segons des que la demanen fins que la lliuren muntada i feta al moment. Velocitat d’avió a les hamburgueses de l’aeroport. I aquesta és la clau que explica el titular que llegeixen: dels 11.600 establiments de Burger King que hi ha arreu del món, el de Son Sant Joan és el que bat rècords de facturació diària a l’estiu. “Dissabte passat [1 ago] vam vendre 47.000 euros”, confirma el director de la divisió d’aeroports d’Àrees, la companyia que gestiona, entre d’altres molts negocis, el Burger de l’aeroport de Mallorca. “I l’objectiu que ens marquem és arribar a 50.000 euros en un dia. Això és una barbaritat, pensa-ho en pessetes i veuràs, però podem aconseguir arribar a aquesta xifra”, explica Luis Castella, una mica sorprès pel seu propi èxit. “És que el resultat és increïble. Passem de 40.000 euros de facturació en un mes de temporada baixa als 963.000 euros de juliol”.

Com per no sorprendre: ara venen en un dia tantes hamburgueses com en tot febrer. Per això són els líders de l’estiu dins de Burger King, franquícia que té la seva botiga més rendible en un altre aeroport, el de Schiphol (Amsterdam). És clar que hi facturen seus 13 milions anuals en tot l’any, mentre el de Son Sant Joan es prepara per superar aquest any sis milions de facturació gràcies a l’activitat de tot just tres mesos. Com es gestiona semblant desequilibri que porta del tot al no-res? “Apostem per tenir dues cuines diferents. Amb el que a l’estiu hi ha les dues obertes i podem anar molt ràpid. Tenim a més una plantilla fantàstica”. I ben dotada. “La veritat és que a algunes hores no cap més gent en l’establiment treballant. Funcionen com un rellotge”, abunda Castella, que explica que han passat dels 40 empleats de l’any passat a 67 aquest any. El seu premi, l’èxit: la facturació al juliol va créixer un 30%. I no els va malament en altres marques que gestionen, com l’innovador Delícies (menjar fresc i sa per emportar) o la sempre concorreguda cafeteria de Lavazza. “L’aposta que funciona és la qualitat. Ho tenim molt clar. No és fàcil gestionar amb tants clients que el cafè estigui al punt i el pa estigui cruixent, però el passatger és cada vegada més exigent i si no li dones un bon servei no torna “, alliçona Castella, que recomana el que Mallorca probablement necessita: qualitat. De quantitat, amb tant rècord històric i viatger, l’illa va sobrada.

Fuente: A. Magro, Diario de Mallorca

Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *