EL BLOG DE DEIXALLES

Digitalització de contenidors tèxtils

Digitalització de contenidors tèxtils

« Tejiendo rutas digitales » és el projecte amb el qual Recumadrid, Solidança, Fundació Deixalles i ADAD L’Encant han posat en marxa la incorporació de sensors volumètrics als 1.346 contenidors tèxtils que gestionen a Madrid, Catalunya i les Illes Balears. Aquests sensors compten amb un làser òptic 3D que permet el seu control des d’una plataforma digital cooperativa. Així es millora la traçabilitat en la recollida i gestió del residu tèxtil.

Digitalitzar la recuperació tèxtil, amb la instal·lació d’aquests sensors, permetrà l’optimització dels processos de treball dels vehicles que duen a terme la recollida de residus tèxtils. Les quatre entitats potencien així el seu compromís mediambiental. No sols continuen desenvolupant una necessària gestió del residu tèxtil, sinó que, d’aquesta manera, en tenir la ubicació exacta i el volum concret dels contenidors, poden programar millor les rutes dels vehicles de recollida, evitant aquelles innecessàries i reduint la petjada de carboni.

De la mateixa manera, aquesta digitalització per sensors permetrà reduir les incidències associades al vandalisme o la sobreacumulació de residu tèxtil, reduint els costos que provoquen aquests incidents. 

Digitalitzar la recuperació tèxtil i fomentar la cohesió social

Els sensors volumètrics han estat proporcionats per l’empresa holandesa Nordsense que, a més, ha impartit una formació tècnica. Les entitats es dediquen a la recuperació de residus fomentant la creació d’ocupació digna per a persones en situació de vulnerabilitat, així com el desenvolupament d’itineraris d’inserció laboral per a aquestes persones. La formació tècnica fomenta la digitalització d’aquelles persones que es troben realitzant itineraris d’inserció.

« Tejiendo rutas digitales » és un molt important i necessari projecte que conjumina transformació digital, creixement sostenible i inclusiu, cohesió social i resiliència econòmica.

El projecte compta amb el suport de la Unió Europea, dins del Pla de Recuperació, Transició i Resiliència. El pla és finançat per Next*Generation EU i el Ministerio de Trabajo y Economía Social. És una mostra de la importància de les entitats de l’Economia Social i Solidària en la transició cap a la circularitat i la justícia social.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es image-2.png

Publicat

a

per

Etiquetes:


Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *