EL BLOG DE DEIXALLES

PRESENTADA LA MEMÒRIA D’ACTIVITATS DE LA FUNDACIÓ DEIXALLES 2018

Deixalles Memoria 2018 (2)

Diario de Mallorca. J.F. Mestre.

La Fundació Deixalles, una entitat sense ànim de lucre que es va fundar fa 33 anys, va orientar laboralment l’any passat a gairebé mil persones en Balears en situació d’exclusió social, i moltes d’elles han trobat treball. L’entitat va presentar ahir les seves xifres de l’any passat sobre els diferents projectes que es desenvolupen, tant en l’atenció a les persones en situació d’exclusió, com a l’àrea de salut mental, l’orientació laboral i el treball ambiental, que consisteix sobretot en la reutilització i reciclatge d’objectes i residus que lliura la gent.

Deixalles Memoria 2018 (6)

Segons van detallar ahir Xisca Martí, directora de Deixalles, i Mateu Barceló, treballador social, les persones segueixen sent la principal prioritat. Així, l’any passat es van atendre a 168 persones en situació d’exclusió i se’ls va realitzar un itinerari individualitzat per a la inserció social i laboral. De fet, el 20% d’aquestes persones ha aconseguit una nova ocupació, la qual cosa els serveix per superar la seva mala situació social.

La formació segueix sent para Deixalles un dels eixos del treball d’inserció social. Per això, l’any passat es van realitzar més d’un centenar de cursos, amb la col·laboració de diverses empreses privades.

Un altre projecte fonamental de la labor de la Fundació és l’orientació laboral. L’any passat es va atendre a 948 persones, per marcar-los un itinerari per aconseguir ocupació. Gairebé tots aquests usuaris procedeixen de col·lectius vulnerables, però Deixalles els aconsella a l’hora de buscar treball. Per a això, la Fundació actua com a intermediària amb les empreses que col·laboren en aquest projecte.

Deixalles Memoria 2018 (3)

A part, la institució també aposta pel model de contractes d’inserció. La Fundació disposa de tres empreses i a través d’elles s’han signat 95 contractes. Més de la meitat corresponen a persones majors de 45 anys. El 41% d’aquests contractats són dones i el 70% eren persones que no disposaven de cap tipus d’ingrés econòmic.

Reciclatge

Una altra de les principals labors de Deixalles es refereix al treball ambiental. Així, l’any passat es van recollir, es van tractar i es van gestionar un total de 2.839 tones d’objectes i residus. Gairebé el 70% es van reutilitzar i un 16% es va reciclar. No obstant això, els responsables van destacar ahir que havien detectat que els materials que es van rebre l’any passat eren de pitjor qualitat que en èpoques anteriors.

Gràcies a aquest programa de reciclatge s’ha aconseguit evitar més d’11.000 tones d’emissions de CO2 a l’atmosfera, la qual cosa representa que es retirin més de 5.000 cotxes de la circulació.

Quant a la roba, s’han recollit gairebé 1.500 tones. La major part s’ha pogut reutilitzar. Aquesta activitat ambiental es desenvolupa sense l’ajuda de l’administració.

 

Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *