EL BLOG DE DEIXALLES

IV FIRA MERCAT SOCIAL ILLES BALEARS – divendres 28/9/2018

 

MS Conversa 2

Avui divendres 28 de setembre ha tingut lloc la primera jornada de la IV Fira del Mercat Social de les Illes Balears.

Amb les paradetes a punt, han començat les primeres activitats.

MS (16)

La presentació del Protocol davant situacions d’assetjament de EntrePobles Mallorca i la xerrada sobre #habitatgecooperatiu amb SostreCívicKaNostra Habitatge CooperatiuCohabita i Es Porxos d’Eivissa.

MS Conversa 1

A la conversa oberta sobre Habitatge cooperatiu en cessió d’ús, hem conegut diferentes iniciatives cooperatives de Mallorca, Eivissa, Catalunya i el projecte Cohabita d l’Ibavi. Els models actuals de lloguer i propietat en l’actualitat generen grans dificultats per accedir a l’habitatge. El model de cooperativa d’habitatge es un model flexible, les quotes es mantenen estables i tot això permet fer un projecte d’habitatge més estable i d’economia solidària. Una conversa ben interesant de diferentes realitats (famílies, gent gran, Ibavi) amb l’objectiu de viure be, de manera estable, divertida… i ajudant-se uns als altres. Un model amb gran capacitat transformadora.

MS Conversa 2

A la conferència de Peru Sacia de Fiare Banca Etica -Fundació Deixalles és socia de FIARE- sobre el trànsit del somni a la realitat d’una banca ètica, ciutadana i cooperativa d’àmbit europeu, hem podut rescatar la esencia de l’esfera publica i fer-la nostra dintre d’un espai economic i financer.
1
El ponent ha destacat el creixament personal que han suposat aquests anys de creacio i construccio de FIARE. És una cooperativa de crèdit amb 45.000 socis i un vertader sentit de cooperativisme: una persona és un voto. 70 milions de capital social. Una experiència d’arqueologia social. Intentam fer un banc diferent, de manera transparent coneixem elements i trets diferenciadors, trasparencia, auditoria social, index de morositat baix, estructura i treballadors, ratio salarial d’1 a 5, mes de 1000 intervencions socials per donar a conèixer el projecte, moltes entitats vinculades en la construccio i la legitimacio, molta xarxa territorial que manté la riquesa i el potencial, sense quotes de poder, mantenir l’idea primera de governança col·lectiva, escoltar i mirar la realitat de l’entorn des d’una perpectiva interdisciplinar. Peru considera que el crèdit i l’estalvi han de ser considerats com un bé comú; així ho ha de tractar un banc étic. Destacar el que fa FIARE: potenciar models de financiacio que recolzin una trasformació de la societat a través d’un gran nombre de grups territorials que donen suport a la estructura.
de4783f5-59af-4a07-bc65-fc0b2bb5aba7
Coneixem els reptes:
– Potenciar el creixament al Estat Espanyol
– Adaptar-se a les noves tendències tecnológiques de banca i relacions comercials.
– Participar activament en les xarxes europees i provocar canvis i trasformacions a nivell europeu i mundial
La questió és triar de què volem formar part: Animau-vos a ser soci cooperativista de Fiare. Deixalles ho es i reb financiació!!!!.