EL BLOG DE DEIXALLES

ÈXIT DE PARTICIPACIÓ I CREACIONS A LA I MARATÓ DE RECICLATGE CREATIU DE ROBA

deixalles (17)

Més d’una vintena de joves dissenyadors i aficionats a la costura s’han donat cita aquest dissabte al centre cultural La Misericòrdia per participar en la I Marató de Reciclatge Creatiu de Roba de Mallorca, impulsada de forma conjunta per la Fundació Deixalles i l’Escola Superior de Disseny de Balears.

La marató, va començar a les 10 hores i va tenir una durada de vuit hores, temps durant el qual els participants hauran de dissenyar una vestimenta completa únicament a partir de roba procedent de la recollida selectiva que ha posat a la seva disposició la Fundació Deixalles.

L’acte inaugural va comptar amb la presència del director insular de Residus, Antoni Serra; la directora general de la Fundació Deixalles, Francesca Martí, i la directora de l’Escola Superior de Disseny de Balears, Irene Mestre, que han destacat la bona acollida d’aquesta iniciativa, que se celebra a l’illa per primera vegada.

Els objectius són augmentar la sensibilització ciutadana i dels nous dissenyadors sobre el problema dels residus tèxtils, fomentar la reutilització d’aquest tipus de deixalles, augmentar la conscienciació sobre la recollida selectiva de roba i promoure l’ecodisseny al sector de la moda i el tèxtil.

Tots els dissenys dels participants romandran exposats aquest cap de setmana a la sala d’exposicions de la Misericòrdia, coincidint amb la celebració de la I Fira de Mercat Social de Balears.

Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *