EL BLOG DE DEIXALLES

Sense llosques a la platja

atril-cenicero-300x225

Deixalles ha començat a comercialitzar el cendrer per a la recollida de llosques a les platges desenvolupat pel fotògraf eivissenc Ramon Tur després que aquest hagi cedit de forma desinteressada els drets d’explotació del mateix a aquesta fundació. Aquest matí s’ha instal·lat el primer a Sant Antoni, a Cala Gració, gràcies a la col·laboració de l’ajuntament de la localitat, que aposta també per la neteja de les seves platges com ha passat amb anterioritat a Vila i Formentera, on l’estiu passat es van posar els primers.

El sistema és senzill i pràctic i consisteix en un atril de tauler marí que es clava a la sorra mitjançant una estaca i la superfície alberga nombrós forats en els quals es dipositen cendrers cilíndrics procedents del reciclatge de llaunes de refresc. Els banyistes arriben a la platja, agafen un i quan marxen el dipositen de nou en el mateix lloc després de buidar el seu contingut en una xarxa que penja del ‘invent’, que va ser patentat per Tur l’any passat.

Simple, eficaç, barat i ecològic. A Formentera es van instal·lar la temporada passada més de 40 en les diferents platges de l’illa, adquirits pels propietaris de restaurants i xiringuitos. L’Ajuntament d’Eivissa també va adquirir diversos per col·locar en diferents zones de bany del municipi.

En la presentació de la posada en marxa d’aquest sistema a Sant Antoni han estat presents les regidores del consistori portmanyí María Ramón i Lidia Prats així com el tècnic de medi ambient Diego Ponce i la representant de Deixalles Flor dell’Agnolo.