EL BLOG DE DEIXALLES

Fundació Deixalles clausura la quarta edició del programa mixt SOIB JOVE Formació i ocupació “Dona-li sa volta”

Emmarcat en la iniciativa europea de Garantia Juvenil, en el programa s’han impartit dos Certificats de professionalitat, amb el finançament del SOIB, la participació del SEPE i el cofinançament del Fons Social Europeu (FSE).

Fundació Deixalles ha finalitzat una nova edició del programa mixt de formació i ocupació del SOIB JOVE, dirigit a persones d’entre 16 i 29 anys. “Dona-li sa volta” ha acollit 14 joves que han combinat treball efectiu remunerat i formació a les instal·lacions de Deixalles. Durant un any s’han impartit els Certificats d’Activitats auxiliars de comerç i d’Activitats auxiliars de magatzem, a més de mòduls i especialitats formatives d’atenció al client i d’inserció laboral.

Set joves han obtingut ambdós certificats i tres estudiants obtindran un dels certificats impartits. Alguns dels joves han finalitzat el programa formatiu contractats a empreses i d’altres han continuat el seu itinerari d’estudis a Cicles Formatius.

L’alumnat treballador ha rebut formació teòrica a la vegada que ha posat en pràctica els coneixements adquirits en les instal·lacions que Fundació Deixalles té a la seva seu central a Palma. L’objectiu principal d’aquest programa mixt és millorar les aptituds i competències professionals dels joves, facilitant-los l’accés al mercat laboral.

A més de l’estudi dels certificats i del treball, s’han duit a terme activitats complementàries, com ara una visita a un gran centre comercial, per conèixer com hi gestionen el magatzem i les seves activitats comercials; també s’ha realitzat un taller sobre diversitat sexual, per tractar la importància de l’acceptació i la tolerància en entorns socials i laborals.
Durant els 12 mesos del curs, un equip de professionals ha acompanyat i donat suport a l’alumnat treballador. Un director, dos monitors, un auxiliar administratiu i quatre formadors s’han encarregat de coordinar, dur a terme i tutoritzar les activitats formatives i laborals dels joves.

Fundació Deixalles iniciarà el mes de novembre la cinquena edició del programa mixt Dona-li sa volta. S’impartiran els mateixos certificats de professionalitat a una desena d’alumnes-treballadors, de nou, gràcies al finançament i participació del SOIB, SEPE i Fons Social Europeu.