L’Àrea Social és un dels eixos transversals de la Fundació Deixalles.
Les línies de treball són la formació, la orientació laboral i els processos de capacitació sociolaboral

FEM que Circuli

És una iniciativa de la Fundació Deixalles per a fomentar l’economia circular en els sectors HORECA i immobiliari i la inserció sociolaboral de col·lectius vulnerables, a través de la reutilització d’objectes i residus. Es desenvolupa a les illes de Mallorca i Eivissa i està finançada pel Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030.

Coneix tota la informació del projecte Fem que Circuli

Itineraris Prelaborals

Destinats a persones en situació d’exclusió social amb factors de baixa ocupabilitat.
Realitzem entrenaments de competències personals i laborals.
Cada participant desenvolupa un itinerari individualitzat, adaptat a les seves característiques

Principis 3

Aquests itineraris requereixen la participació i la implicació de diferents entitats i serveis, que ens deriven a les persones. Cada participant desenvolupa un itinerari individualitzat adaptat a les seves característiques. Les mancances i potencialitats de cada persona marcaran els diferents ritmes del seu procés.

Els tallers prelaborals són l’espai idoni per a posar en pràctica les competències socials i laborals.
Aquests tallers estan supervisats i dirigits per un equip de monitors/es i tècnics/ques socials que formen a les persones tant a nivell teòric com pràctic: competències sociolaborals de carácter més transversal com competències profesionals. Que es van complementant amb  formacions dins aula.

1

Accions formatives

Cursos de formació de la convocatòria del SOIB adreçats a persones del col·lectiu vulnerable.
– Activitats auxiliars de comerç
– Remuntes i adaptacions de peces i articles en tèxtil i pell
– Gestió de residus urbans i industrials
Per fer les pràctiques professionals no laborals hem comptat amb la col·laboració d’empreses i entitats a les quals agraim la seva col·laboració.

Curso textil Deixalles

Formació Dual

Permet obtenir una qualificació professional alternant l’activitat formativa amb l’activitat laboral retribuïda.
Porcentatges de la formació: 100% ha obtingut el certificat de professionalitat; el 47% ha trobat feina al finalitzar el contracte.
• Gestió de residus urbans i industrials
• Neteja d’equipaments i instal·lacions industrials
• Neteja espais oberts
• Operacions auxiliars de magatzem
• Seguretat i salut

DSA 2

Garantia Juvenil

“Dóna-li sa volta”: el nostre primer programa per joves menors de 30 anys, que combina formació amb treball remunerat, amb la participació del SOIB i cofinançat pel Fons Social Europeu i el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).

Deixalles Garantia Juvenil

Alumnes treballadors/es poden obtenir 2 certificats de professionalitat: Activitats auxiliars de
comerç i Activitats auxiliars de magatzem.
L’objectiu principal és millorar les aptituds i competències professionals dels joves, facilitant-los l’accés al mercat laboral, amb el suport d’un equip de professionals format per 1 directora, 2 monitors, 1 auxiliar administrativa i 3 formadors.

Gabinet d’Orientació Laboral, GOL

El GOL és el nostre servei d’orientació laboral, present a totes les delegacions, dirigit al col·lectiu de persones vulnerables.

GOL formacio 1

PROCESSOS D’INSERCIÓ PER A L’OCUPACIÓ, OKUPA’T

És el projecte d’orientació laboral, que compte amb la participació del SOIB i el cofinançament del Fons Social Europeu (FSE), dirigit al col·lectiu vulnerable i desenvolupat a Mallorca i Eivissa.
Destacam la realització del Fòrum d’Ocupació a Mallorca i Eivissa: les persones usuàries tenen un contacte directe amb les empreses col·laboradores, optant a ofertes de feina.

GOL visita Leroy

PROJECTE INCORPORA

Finançat per l’Obra Social “La Caixa”, oferim un servei integral gratuït que proporciona tot l’assessorament laboral que l’empresa necessita, un suport complet en totes les fases del procés: des de la selecció de personal fins a la integració plena en el lloc de feina.

1

Àrea de Salut Mental

FUNDACIÓ DEIXALLES és membre fundador del Tercer Sector Social Illes Balears i del CERMI Illes Balears i també està integrada a foQua

visita Lonja cartell

SERVEI OCUPACIONAL: DEIXALLES PONENT

Servei d’atenció diürna per a 21 persones amb discapacitat per trastorn mental greu
És un servei d’atenció diürna que dóna suport a les persones amb discapacitat per salut mental que necessiten organització, supervisió i assistència en la realització de les activitats de la vida diària, i també suport en el procés d’adquisició i desenvolupament d’habilitats bàsiques i adaptatives personals, socials i prelaborals, perquè puguin assolir, dins les possibilitats de cada persona usuària, la màxima integració sociolaboral.
L’objectiu principal és la integració social i laboral de les persones amb discapacitat associada a la salut mental. Per això, també ha de donar el suport necessari per desenvolupar la màxima autonomia personal possible, potenciar la formació, tenir en compte l’entorn familiar i la coordinació amb els recursos comunitaris de la zona.

Àrea de Benestar
Àrea de Teràpia Ocupacional i Formació Permanent: formació professional per a la millora de la ocupabilitat
Àrea d’Ajust Personal i Sociolaboral per a garantir l’itinerari vital de les persones

Servei concertat amb la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació amb cofinançament del 50% a càrrec del Fons Social Europeu (Programa Operatiu 2014-2020)

Col·laborem estretament amb l’Ajuntament d’Andratx a través del “Programa d’ajudes per a la inserció social, dirigit a col·lectiu vulnerable: persones amb malaltia mental i en risc o situació d’exclusió social residents al municipi d’Andratx”, que facilita la integració social en projectes d’atenció específica i especialitzada.

Salut mental Calvià

SERVEI MENJADOR SOCIAL: “AVUI MENGEM PER ISABEL”

Cobrim la necessitat bàsica de l’alimentació del servei ocupacional gràcies a la donació de familiars d’una usuària que ha estat 10 anys al nostre centre i del Ajuntament d’Andratx, a través de la Regidoria de Serveis Socials

Proj. Isabel FD Calvia salut mental (28)