FEM QUE CIRCULI

QUÈ ÉS FEM QUE CIRCULI?

Una iniciativa de la Fundació Deixalles per a fomentar l’economia circular en els sectors HORECA i immobiliari, i la inserció soci-laboral de col·lectius vulnerables, a través de la recollida i reutilització d’objectes i residus. Es dur a terme a les illes de Mallorca i Eivissa.

Reutilització en el sector hoteler de les Illes Balears – PDF 11Mb

Descarrega PDF “Fem que circuli”

OBJECTIUS

 1. Conèixer la gestió de residus potencialment reutilitzables en el sector turístic de les Illes Balears
 2. Reduir la generació de residus a Mallorca i Eivissa
 3. Potenciar la inserció sociolaboral de persones vulnerables
 4. Promoure el compliment dels ODS de l’Agenda 2030

PER QUÈ FORMAR PART DE FEM QUE CIRCULI?

 • Estalvi econòmic en gestió de residus. El transport i gestió dels materials que pugui reutilitzar la nostra entitat és gratuït.
 • Aplicació de la legislació autonòmica de residus i turisme. Es compleix amb l’obligació de separació i recollida dels residus reutilitzables. A més, facilitem certificats de recollida i gestió del material donat que es poden incloure en els plans de circularitat.
 • Compromís amb la responsabilitat social corporativa. És una oportunitat per a reduir la petjada de carboni i contribuir a la inserció sociolaboral de persones vulnerables.
 • Promoció turística. Des dels mitjans de comunicació de la nostra entitat, promocionem el compromís social i ambiental dels participants.

COM FUNCIONA FEM QUE CIRCULI?

Convenis de col·laboració

Mitjançant la signatura d’acords de col·laboració, oferim a empreses del canal HORECA i immobiliàries els següents serveis gratuïts:

 • Recollides de material que puguem reutilitzar: mobiliari, matalassos, tèxtil, aparells elèctrics, elements de decoració, vaixella, etc.
 • Certificats de recollida i gestió del material donat que, a més, inclouen les emissions aproximades de CO2 evitades per reutilització.
 • Promoció, en mitjans de comunicació, del compromís amb l’economia circular i la inserció laboral de persones vulnerables.

Taller de upcycling

Disposem de 2 tallers de reciclatge de valor afegit en els quals produïm, a mida, objectes amb material recuperat per a empreses del canal HORECA:

 • Fabriquem mobiliari de fusta, tant d’exterior com d’interior.
 • Restaurem i redissenyem l’estètica de mobles.
 • Confeccionem articles tèxtils: bosses, motxilles, necessers, davantals, etc. Les teles d’aquests objectes poden procedir del material tèxtil descartat de les seves pròpies instal·lacions (cortines, tovalloles, llençols, etc.)

Tot aquest treball el fan principalment persones en risc d’exclusió. Si els interessa o volen rebre més informació sobre aquests serveis, no dubtin a contactar-nos.

Informació de contacte

Juan Gayá Vilar
C/ Son Gibert, 8A. 07008 Palma
Tel: 971 47 94 40 / 646 75 78 15
intermediacioresidus@arxiduc