Els proveïdors socials d’Eivissa s’incorporen al directori de recursos al web de consum responsable. Març 2021

La Fundació Deixalles està desenvolupant en els darrers mesos un projecte per a difondre les bones pràctiques i el consum responsable. El consum responsable reactiva conta amb el finançament de la Conselleria d’afers socials i esports del Govern Balear. Entre les moltes accions incloses des de la Fundació Deixalles estem fent una recerca activa per a poder actualitzar les dades i informació disponible al web de consum responsable incorporant serveis, bones pràctiques i altres recursos. A més a més, gràcies al projecte hem pogut incorporar per primera vegada proveïdors socials de les illes Pitiüses que ja estan disponibles a l’apartat de recursos del nostre web. D’aquesta forma les administracions d’Eivissa i de Formentera tindran més fàcil les solucions per a una compra responsable.

Una altra acció del projecte és la difusió directa a les administracions, apropant-lis les possibilitats que aporta el consum responsable i les iniciatives socials que poden aportar solucions a les seves necessitats i l’assessorament en relació a la contractació de serveis i l’incorporació de clàusules socials o ambientals als seus contractes. Per fer-ho ens hem contactat amb els ajuntaments de les illes de Mallorca i Eivissa, els Consells de Formentera, Mallorca i d’Eivissa, així com amb les conselleries del Govern per sol·licitar reunions informatives i fer-lis arribar les possibilitats del consum responsable. Son 91 les institucions contactades i esperem arribar a desenvolupar reunions al menys amb responsables de 30 d’elles.

L’objectiu en bona part és que des de les administracions es faci front a les conseqüències socials i econòmiques provocades per la pandèmia de la Covid-19 amb alternatives de consum responsable, basades en la sostenibilitat i l’equitat, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i amb més pes de l’economia social i solidària.