Fem Que Circuli

¿Qué es Fem que Circuli?

És una iniciativa de la Fundació Deixalles per a fomentar l’economia circular en els sectors HORECA i immobiliari i la inserció sociolaboral de col·lectius vulnerables, a través de la reutilització d’objectes i residus. Es desenvolupa a les illes de Mallorca i Eivissa i està finançada pel Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030.

Coneix tota la informació del projecte Fem que Circuli

Prevenció i Gestió de Residus

La Fundació Deixalles treballa per prevenir la generació de residus a les Balears.
Per a aconseguir-ho ofereix a la societat balear un servei gratuït de recollida d’objectes reutilitzables com voluminosos, roba, llibres, joguines i altres als que tractem d’allargar la seva vida útil a través de la seva reutilització als nostres tallers.

IMG_4204

La reutilització suposa importants i beneficis ambientals per les nostres illes, evitam que un material és converteixi en residu i allargam la seva vida útil, amb el conseqüent estalvi d’aigua, energia, i matèries primeres, i reduint les emissions de CO2.

Deixalles roba 2

La Fundació gestiona a més nombrosos serveis mediambientals en col·laboració amb administracions públiques i empreses privades.
Entre aquests serveis innovadors es troba al Centre de Preparació per a la Reutilització (CPR) de Residus d’Aparells Elèctrics i Electrònics (RAEE), on en col·laboració amb els seus fabricants aquests són testats i reparats d’acord amb la normativa vigent i posats a la venda amb garantia de ús.

1

La nostra actuació a aquests serveis s’ajusta a la política europea de gestió de residus: primer, reduir el volum de residus generats mitjançant la reutilització; després preparar per a reutilitzar; i, finalment, reciclar.

Taller Costura bota navidad

Les activitats generades en la reutilització d’objectes i la gestió dels residus reutilitzables són desenvolupades en la seva major part per persones de col·lectius vulnerables.
Els mobles, joguines, roba i altres objectes que provenen de les donacions de particulars i empreses a Deixalles són la matèria primera per els nostres tallers, on les persones usuàries dels nostres itineraris d’inserció adquireixen o milloren les seves habilitats laborals, alhora que allarguen la vida útil dels objectes i aparells.

DSCF0028

Sensibilització i Educació Ambiental

A Fundació Deixalles assumim com part de la nostra responsabilitat social difondre a la societat les problemàtiques de caire ambiental, i la necessitat d’assumir hàbits sostenibles i de consum responsable, utilitzant una sèrie de eines:

Xerrades formatives sobre residus i consum responsable

2017-06-09 13.40.08

Tallers pràctics de reparació de roba, mobles i aparells elèctrics i electrònics

20170510_122739

Activitats formatives a centres educatius a través de dinàmiques i jocs

19-A21

Visites guiades per a centres educatius o entitats a les diferents delegacions de la Fundació Deixalles per conèixer de primera mà una entitat sense ànim de lucre que fa feina amb una vessant el social i ambiental

Visita Liceo a Deixalles Palma

Participació en campanyes com la setmana Europea de la prevenció de residus

17

Campanyes de Recollida de roba i joguines

Alcampo (17)

Organització, juntament amb l’Escola D’Art i Superior de Disseny de les Illes Balears i el Consell de Mallorca, de la Marató de Reciclatge Creatiu de Roba

marato (75)

Organització de jornades sobre prevenció i preparació per a la reutilització de residus

Jornada reutilitzacio MAC·Deixalles (35)

Xerrades formatives sobre consum responsable i comerç just

1

Promoció de l’Economia Circular

Un dels objectius de la Fundació és aconseguir que les iniciatives que impulsin una millor gestió ambiental dels residus agafin més protagonisme. L’impuls de la reutilització i la preparació per la reutilització afavoreixen l’economia circular, i a més s’aconsegueix disminuir l’impacte ambiental dels residus.

D30 I Jornades Reutilització Deixalles

Per això treballam en xarxa amb altres entitats d’economia social en diferents espais com AERESS (Asociación Española de Recuperadores de Economía Social y Solidaria) i la Plataforma Reducció Residus Mallorca i Eivissa per afavorir canvis normatius que afavoreixin millores ambientals aportant la nostra experiència i coneixement.

4a025c3c-fb85-4c7d-8c12-e688496ddb43