ÉS L’HORA DE TRANSFORMAR L’ECONOMIA!

 

cartel

Del 10 al 12 de novembre, Bilbao acull  el II Congrés d’Economia Social i Solidària (ESS) sota el lema “El desplegament de l’economia social i solidària. És l’hora de transformar l’economia!”.

Des de la Fundació Deixalles diverses companyes i companys participen activament al Congrés i recolzem en el nostre dia a dia els principis de la ESS.

1

Tres fòrums plenaris han apropat a les participants experiències inspiradores. “De l’economia solidària al postcapitalisme: possibilitats, desafiaments i falses promeses” amb César Rendueles, professor en el Departament de Teoria Sociològica de la Universitat Complutense de Madrid. Conclusions com que el capitalisme és incompatible amb la vida humana, que hi ha treballs bàsics que són invisibles, que hem de començar a parlar de deures col·lectius més que de drets, que cal incorporar pèrdues costoses a la nostra forma de vida (repartiment del treball), o que els hàbits de consum són fugaços…

2

“Reptes i potencialitats del desplegament de la ESS” de la mà de Magdalena León (Equador) i Jean Louis Laville (França) que han exposat dues grans contradiccions: la divisió arbitrària entre economia de mercat i economia social solidària, i les tensions que sorgeixen entre les polítiques neoliberals i les polítiques territorials que fomenten el local i l’economia solidària. L’activista i escriptora Cristina Morano ha dirigit el plenari titulat “Gestes dels mals temps”.

6c1e03ef-2f8d-4654-b54c-557f52b37fb9

Les activitats han estat adaptades per a tots els públics i nivells d’aprofundiment diversos, de manera que els continguts siguin atractius tant a persones que s’apropen per primera vegada a la ESS com para els qui volen tractar detalladament certes qüestions. Tot això amb l’objectiu d’enfortir les xarxes d’economia social i solidària existents.

Aquestes activitats han consistit en xerrades motivadores, taules d’experiències i tallers d’elaboració col·lectiva agrupats en sis eixos temàtics i en els quals han participat més de 30 ponents: 1. Economia inclusiva i democràtica. 2. L’Economia serà solidària si és feminista. 3. Desbordant potències i límits. Creació, desenvolupament i transformació del teixit productiu de l’Economia Social i Solidària. 4. Béns Comuns i Economia Social i Solidària. 5. Agregació ciutadana i Economia Solidària: estructures cooperatives àmplies en la construcció de la ESS. 6. Transicions cap a unes noves economies en un món sostenible.

3

fd9b7890-4d03-40a6-83f4-dc763570e01b

b4dc76f2-3552-4c5e-a7f2-663b520b0fca

5185bff7-3a12-4b39-afdf-64b3a843dd5c

Les organitzacions de l’economia social i solidària hem tingut l’ocasió de trobar-nos amb altres persones i organitzacions en espais com el Meeting, els Diàlegs, ESSKutxa o la festa final, tots ells espais orientats al coneixement mutu i la intercooperació.

És l’hora de transformar l’economia!

 

 

 

 

 

 

Encara no hi ha comentaris

Deixa un comentari


3 × 3 =