Fundació Deixalles Llevant

Deixalles Llevant va obrir les seves portes a l’any 2000 a Artà, però degut a la manca d’espai pels tallers i al mal estat de l’edifici se va traslladar al polígon de Capdepera al 2006.

Deixalles Llevant com a recurs comarcal abasta els municipis de: Son Servera, Capdepera, Artà i Sant Llorenç.

Hi pots trobar : una exposició d’articles de segona mà i l’ objectiu del qual és oferir molts productes i mobles a un preu econòmic, a la vegada que es fomenta la reutilització. Oferim una recollida domiciliària de mobles gratuïta.

A la Fundació REUTILITZAM EL MATERIAL RECUPERAT:

Tenim obert al públic una nau d’exposició on es pot adquirir el material mitjançant una col•laboració econòmica, aquesta permet tirar endavant el nostre projecte social. A la nau hi ha exposats multitud d’objectes, s’hi pot trobar des de roba de segona mà, mobles, portes, vidrieres, fins a objectes de decoració. També tenim productes de Comerç Just per tal d’impulsar i canviar les relacions comercials que fan que hi hagi desigualtats entre països rics i pobres.

Mitjançant ELS TALLERS de capacitació sociolaboral que duen a terme els/les usuaris/es de Deixalles s’aconsegueix doble funcionalitat: social-terapèutica i de recuperació de RSU.

Els tallers s’ubiquen dins el programa de Renta Mínima d’Inserció (RMI), amb el nom "d’Inserció, Reciclatge i Recurs Comarcal de la Fundació Deixalles Llevant". Aquest projecte té una cabuda de 15 places, les quals són cobertes per usuaris/es provinents dels serveis socials de Capdepera, Artà, Sant Llorenç i Son Servera.

El perfil de les persones derivades al nostre projecte són:

Homes i dones de 16 a 55 anys. Aturats i aturades de llarga durada, dificultats d’integració, càrregues familiars no compartides, problemes socials i personals, immigrants en procés de regularització.

La delegació compte amb un servei de transport gratuït que permet el desplaçament d’aquests/es usuaris/es, per tal de que aquests puguin assistir als tallers.

Els tallers que se duen a terme dintre de la Fundació són els següents;

Taller de Restauració de Mobles: A través de la recollida selectiva de mobles de segona mà, de les persones que col•laboren amb la Fundació Deixalles, es realitza una selecció, recuperació i restauració dels mobles, en el que es treballa la reutilització dels mobles.

Taller de RSU: coneixement de les persones en la selecció i tractament de residus.

Entre els quals podem destacar:

 • La recollida, selecció i separació de roba: seleccionar la roba segons les diferents matèries primeres que estiguin compostes: coneixement de teixits, tractament de la roba, seleccionar segons diferents criteris de selecció, etc.

 • Recollida de mobles: recollida domiciliària de mobles de segona mà.

Un altre servei que té la Fundació Deixalles és el del G.O.L que és el Servei d’Orientació Laboral de la Fundació que pertany al S.O.I.B i que finança la Conselleria de Treball i Formació. Acompanya les persones en risc i en situació d’exclusió, facilita la recerca de feina i la inserció .És un dels darrers escalons que condueixen a l’accés dels/de les usuaris/es de la Fundació al mercat laboral. Aquest servei també està obert a persones que venguin de fora de la Fundació.

SABIES QUE LA FUNDACIÓ DEIXALLES PASSA A RECOLLIR ELS TEUS MOBLES I ELECTRODOMÈSTICS GRATUÏTAMENT?

Si crides al telèfon 971 82 95 90 concretarem dia i hora per passar a recollir-los.

AVANTATGES DE COL•LABORAR AMB NOSALTRES:

 • evites que els teus mobles es converteixin en residus,

 • fomentes la reutilització,

 • ajudes a la reinserció laboral i social de la gent de la teva comarca.

 Contacte

c. Fusters solar 12 i 13. 07580 Polígon Capdepera

Tef: 971 829 590

Fax: 971 829 558

e-mail: deixallesllevant@deixalles.org

Mapa de situació

En la delegació de Deixalles Llevant, hi ha ubicada la nau d’exposició d’articles de segona mà. El seu objectiu és oferir molts productes i mobles a un preu econòmic, a la vegada que es fomenta la reutilització.

Comprant en la Fundació Deixalles ajudaràs a la inserció social i laboral en persones en risc d’exclusió, al mateix temps que fomentaràs la reutilització.

Què hi podeu trobar?

 • Mobles de segona mà en bon estat

 • Articles de decoració

 • Objectes de cuina

 • Roba: roba actual, sabates, llençols, cortines, estores...

 • Electrodomèstics

 • Productes de comerç just

 • Etc..

L’horari de la nau d’exposició és el següent: De dilluns a divendres de 9:30 a 13:30 al matí i de 16:00 a 19:00 l’horabaixa. I dissabte matí de 10:00 a 13:00 hores.

Arxiu fotogràfic