Fundació Deixalles Felanitx

A l’any 1998 es va constituir la delegació de deixalles Felanitx, amb l’objectiu de treballar la inserció sociolaboral de col•lectius desfavorits mitjançant el tractament dels residus.

La prioritat del nostre centre és la inserció sociolaboral de persones en situació o risc d’exclusió, mitjançant tasques relacionades amb el tractament dels residus sòlids urbans, com instrument essencial per a canalitzar processos integrals de formació. La nostra tasca s’emmarca dins el nucli de Felanitx i la Mancomunitat sud, per tant intentem lligar el nostre treball amb les Administracions locals (serveis socials, Ajuntaments,) dels diferents municipis i tenint en compte els grups i moviments associatius (grups d’Acció social, escoles, associacions de comerciants,etc).

ÁREA SOCIAL

Actualment es manté durant tot l’any dues línies de servei molt específiques; GOL i TALLERS, dirigides a la població de Felanitx, Manacor i els pobles de la Mancomunitat Sud.

GOL(gabinet d’orientació laboral)

El servei forma part de la xarxa d’orientació del SOIB de la Conselleria de Treballa i Formació. Ofereix un servei gratuït d’orientació i ajuda per a la recerca de feina. Prioritàriament desenvolupa la seva activitat en coordinació amb els serveis socials del municipi de procedència de la persona. També col•labora puntualment en activitats dirigides als joves.

TALLERS FORMATIUS LLIGATS A LES ACTIVITATS AMBIENTALS

Als tallers es desenvolupa part dels itineraris dissenyats per aconseguir la inserció social i laboral de les persones que realitzen un procés.

Especialment es treballen les habilitats laborals, al mateix temps que es van atenent altres mancances socials, educatives ó de qualificació laboral. L’activitat va directament relacionada amb la gestió dels residus i la conservació del medi ambient.

Deixalleria Recuperació de Metalls
Neteja i condicionament Taller deJardineria
Roba Aula formació

ÁREA AMBIENTAL

Pel desenvolupament d’aquesta tasca la Fundació Deixalles des del seu naixement ha desenvolupat una activitat ecològica dins el camp dels residus. Aquesta activitat està basada en recuperar i aprofitar els materials i objectes que la nostra societat rebutja.


ACTIVITATS AMBIENTALS

Actualment, la delegació de FELANITX ofereix els següents serveis:

 • Recollida Selectiva a Felanitx.

  • Objectes voluminosos de procedència domèstica (mobles, electrodomèstics, estris de cuina, decoració, roba, ...).

  • Recollida de vidre a generadors singulars.

  • Recollida Paper a generadors singulars (restaurants, comerços, ...).

  • Neteja dels punts verds.

 • Deixalleria

 • Gestió del parc Verd de Porto Colom

 • Nau d’exposició de objectes recuperats

 • Venta de productes de Comerç Just

 • Espai formatiu i de sensibilització ambiental.

 • Recollida Selectiva a Santanyi.

  • Recollida de vidre a generadors singulars.

  • Recollida Paper a generadors singulars (restaurants, comerços, ...).


SERVEI GRATUÏT DE RECOLLIDA A DOMICILI (telf. 971582710)

NO ABANDONEU ELS VOSTRES RESIDUS A LA VIA PÚBLICA. ÉS RESPONSABILITAT DE TOTS FER-LOS ARRIBAR AL LLOC ASSIGNAT PER A LA SEVA CORRECTA GESTIÓ.

 Contacte

c. Antoni Maura, 30. 07200 Felanitx

Telèfon recollida: 971 582 710

Telèfon informació: 971 556 551

Fax: 971 583 440

Email:deixallesfelanitx@deixalles.org

Mapa de situació

A nostre nau trobarem tot tipus d'objectes, tals com roba, llibres, articles de decoració, mobles, electrodomèstics ,etc ….


A més, vam contar amb un punt de venda de productes de Comerç Just on podràs adquirir, entre uns altres, cafè, sucre, galetes, xocolata, cacau, etcADREÇA:

c. Antoni Maura nº 30 Felanitx

HORARI:

De Dimarts a divendres de 9:00 h. A 14:00 h. i de 16’00 a 19’00 h.

Dissabtes i Diumenges de 9:30 h. a 13:30 h.

Arxiu fotogràfic