Fundació Deixalles Sóller

A l’any 1991 es va formar l’Associació Deixalles Sóller amb l’objectiu d’obrir un centre de la Fundació Deixalles a la comarca de Sóller.

El centre de Sóller es va obrir el mes de juliol de 1994 amb el suport de la Parròquia de Sant Bartomeu de Sóller, l’Ajuntament de Sóller, el Ferrocarril de Sóller, l’Associació Hotelera de Sóller i del Grup Serra, tots ells baix la coordinació de l’associació Deixalles Sóller.

La Fundació té com a finalitat la inserció sociolaboral de persones en situació o risc d’exclusió.

Pel desenvolupament d’aquesta tasca d’inserció, la Fundació desenvolupa, paral•lelament, una activitat ambiental, en el camp dels residus; basat en la recuperació i aprofitament dels materials i objectes que la nostra societat rebutja.

ÁREA SOCIAL

Actualment es manté durant tot l’any dues línies de servei molt específiques; GOL i TALLERS, dirigides a la població de Sóller, Fornalutx, Bunyola, Deià, Valldemosa i Esporles.

GOL (gabinet d’orientació laboral)

El servei forma part de la xarxa d’orientació del SOIB de la Conselleria de Treball i Formació. Ofereix un servei gratuït d’orientació i ajuda per a la recerca de feina. Prioritàriament desenvolupa la seva activitat en coordinació amb els serveis socials del municipi de procedència de la persona. També col•labora puntualment en activitats dirigides als joves.

TALLERS FORMATIUS LLIGATS A LES ACTIVITATS AMBIENTALS

Als tallers es desenvolupa part dels itineraris dissenyats per aconseguir la inserció social i laboral de les persones que realitzen un procés. Especialment es treballen les habilitats laborals, al mateix temps que es van atenent altres mancances socials, educatives ó de qualificació laboral. L’activitat va directament relacionada amb la gestió dels residus i la conservació del medi ambient.

Deixalleria Restauració de mobles
Neteja i condicionament Jardineria ecològica
Roba Aula formació

ÁREA AMBIENTAL

Els residus són els recursos que necessita la Fundació per a poder desenvolupar la seva activitat, tant social com ambiental. Les activitats que deriven de la gestió d’aquests recursos permeten:

 • Crear els diferents tallers a on les persones que desenvolupen processos d’inserció socio-laboral, poden participar en una activitat productiva protegida, com una part important del seu itinerari.

 • Posar al servei de tots els ciutadans un nou recurs per a poder participar activament en la millora del nostre entorn i del medi ambient en general, facilitant un espai on recuperar, reutilitzar i reciclar el màxim de residus que genera la nostra societat.

ACTIVITATS AMBIENTALS

Actualment, la delegació de Sóller ofereix els següents serveis:

 • Recollida Selectiva

  • Objectes voluminosos de procedència domèstica (mobles, electrodomèstics, estris de cuina, decoració, roba, ...).

  • Botelles i pots de vidre a contenidors de carrer.

  • Paper a generadors singulars (hotels, restaurants, comerços, ...).

  • Botelles de vidre a generadors singulars (hotels, restaurants, ...).

  • Envasos lleugers a hotels.

  • Ferralla a ferreries i tallers d’automòbils.

  • Neteja dels punts verds.

 • Deixalleria

 • Servei de jardineria ecològica

 • Nau d’exposició de residus recuperats

 • Venta de productes de comerç just

 • Espai formatiu i de sensibilització ambiental.

SERVEI GRATUÏT DE RECOLLIDA A DOMICILI (telf. 971632555)NO ABANDONEU ELS VOSTRES RESIDUS A LA VIA PÚBLICA. ÉS RESPONSABILITAT DE TOTS FER-LOS ARRIBAR AL LLOC ASSIGNAT PER A LA SEVA CORRECTA GESTIÓ.

EQUIP

Actualment l’equip estar format per 2 peons, 8 monitors, 3 tècnics i 2 administratives.

VOLEM AGRAIR A LES INSTITUCIONS, ENTITATS I PERSONES COL•LABORADORES

Ajuntaments de Sóller i de Fornalutx, Parròquia de Sant Bartomeu de Sóller, Grup d’Acció Social, Ferrocarril de Sóller, Assemblea Local de la Creu Roja, Associació de Comerciants i Empresaris de PIMEM-Sóller i la del Port de Sóller, Associació de Comerciants del Carrer de Sa Lluna, Associació de Comerciants dels Carrers Jeroni Estades i Born, Associació de Comerciants del Mercat de Sóller, PIMECO, IBI Comerç, Tercera Edat, Estel Nou, El Gas SA, Associació Hotelera de Sóller, Veu de Sóller, Setmanari Sóller, Grup d’Educadors de Carrer, Fundació Miró Pastor, Institut Mallorquí d’Afers Socials, Conselleria de Treball i Formació, Equip de metges del "Centre de Salut Serra Nord", i demés serveis sanitaris públics i privats, als voluntaris i voluntàries i a totes i cada una de les persones que adquireixen algun dels nostres productes o serveis.

 Contacte

Carretera Desviament, 48. 07100 Sóller

Telèfon Àrea Ambiental: 971 632 555

Telèfon Àrea Social: 971 634 837

Fax: 971 632 555

Email: deixallessoller@deixalles.org

Mapa de situació

A nostre nau trobarem tot tipus d'objectes, tals com roba, llibres, articles de decoració, mobles, electrodomèstics ,etc ….

A més, vam contar amb un punt de venda de productes de Comerç just on podràs adquirir, entre uns altres, cafè, sucre, galetes, xocolata, cacau, etc

ADREÇA:

Ctra. Desviament, nº 48 07100 SOLLER

HORARI:

De Dilluns a divendres de 8:00 h. A 19:00 h.

Dissabtes de 9:30 h. a 13:30 h.

T'ESPEREM!

Arxiu fotogràfic