Compra pública responsable | Notícies

.-  Més de 30 institucions de les illes de Mallorca i Eivissa reben informació del projecte #ConsumResponsableReactiva  (15/12/2021)

Estem molt satisfets dels resultats i la resposta de les administracions al projecte #ConsumResponsableReactiva. Al llarg d’aquest temps, s’han realitzat a Mallorca 31 reunions presencials i telemàtiques amb 44 responsables polítics, arrel del document de sensibilització i assessorament enviat per correu postal. En el cas d’Eivissa, han estat 8 les reunions amb la participació de 7 responsables polítics. 

En total, per tant, s’ha arribat a 51 responsables polítics de 35 institucions a través de 39 reunions tant presencials com telemàtiques. D’aquesta forma, s’ha sensibilitzat a representants de 19 ajuntaments (16 a Mallorca i 3 a Eivissa), els Consells d’Eivissa i de Mallorca amb 3 i 4 departaments/conselleries respectivament,  i fins a 9  diferents departaments/conselleries del Govern Balear. 

Cal destacar també l’organització d’un assessorament sobre compra pública responsable per als municipis de la Mancomunitat Pla de Mallorca, celebrat finalment el dia 7 d’octubre de 2021 i una acció grupal d’assessorament per la Direcció General de Consum, celebrada el 15 de juny de 2021.

.- Actualitzem la web de consum responsable i a més incorporem proveïdors socials de les illes Pitiüses (5/3/2021)

Dins mel marc del projecte #ConsumResponsableReactiva, que compta amb el suport de la Conselleria d’Afers Socials i Esports del Govern Balear, estem actualitzant la informació disponible al directori de consum responsable dins de la web de la Fundació Deixalles.

Com novetat destaca que per aquesta actuació estem elaborant un directori de proveïdors socials a Pitiüses, fins ara no representades,  per a facilitar a les institucions d’Eivissa i Formentera el coneixement d’aquestes iniciatives de cara a afavorir una compra pública responsable. Aquest directori s’incorporarà a la web d’iniciatives de consum responsable de la Fundació Deixalles.

Vista de la pàgina web on es poden trobar tots els recursos per Mallorca i Pitiüses

.- Iniciem les reunions informatives i de diagnóstic dins el projecte #ConsumResponsableReactiva (22/2/2021)

El projecte “El consum responsable reactiva” vol incidir en un millor aprofitament del potencial d’integració d’aspectes socials i ambientals en les polítiques públiques de compres i contractació i en la reactivació dels proveïdors socials ampliant el seu accés a les administracions, potenciant així el sector de l’economia social i solidària per afavorir una transició ecosocial alienada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible que ens faci manco vulnerables i més resilients. I això ho pretén realitzar treballant amb les administracions públiques amb accions de sensibilització i assessorament. Per aquest motiu ens hem dirigit a totes les administracions de Mallorca i Eivissa oferint la possibilitat de fer una presentació del projecte i l’oferta d’assessorament en qüestions relacionades amb la compra pública responsable.

Ja hem rebut les primeres respostes i hem iniciat ja les reunions amb representants institucionals. La primera trobada ha estat amb na Maria Ramon Salas batllessa d’Esporles.

Reunió amb la Batlessa d’Esporles per presentar el projecte #ConsumResponsableReactiva

.- Arranca el projecte  el consum responsable reactiva (1/10/2020)

Des de la Fundació Deixalles posem en marxa  el projecte “el consum responsable reactiva”  que ha obtingut finançament gràcies  a la convocatòria de 2020 per projectes d’educació per la transformació social de la Conselleria d’Afers Socials i Esports del Govern Balear.  A través d’aquest projecte des de Deixalles farem promoció de la compra pública responsable a les Illes Balears en favor de la reactivació ecosocial.

 El projecte “El consum responsable reactiva” pretén fer front a les conseqüències socials i econòmiques provocades per la pandèmia de la Covid-19 amb alternatives de consum responsable, especialment en l’àmbit de les administracions públiques, que afavoreixin un canvi de model alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), basat en la sostenibilitat i l’equitat, i amb més pes de l’economia social i solidària.

Per això es contempla el desenvolupament d’accions de sensibilització i assessorament amb les administracions públiques de les Illes Balears, així com accions de difusió a través de xarxes socials a fi de contribuir a la construcció d’una ciutadania crítica, que actuï a través del consum en favor de la transformació ecosocial que necessitam.

Podeu seguir les accions del projecte gràcies al hashtag  #consumresponsablereactiva 

 

Encara no hi ha comentaris

Deixa un comentari


5 + = 11